ПРО ЗАБОРОНУ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ НА ТЕРИТОРІЇ ЛЬВІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТ

Надрукувати
Львівська районна рада ВИРІШИЛА:
☑️Заборонити на території Львівського району Львівської області діяльність московського патріархату – російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною російської православної церкви, в тому числі Української православної церкви.
☑️Звернутися до територіальних парафій УПЦ що перебувають в єдності з московським патріархатом з проханням змінити конфесію на Православну Церкву України, яка була утворена в процесі Об’єднавчого собору 15 грудня 2018 року.
☑️Встановити чотирнадцятиденний строк з моменту набрання чинності цим рішенням, протягом якого релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади московського патріархату можуть змінити свою підлеглість відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».
☑️Діяльність релігійних громад, монастирів і духовних навчальних закладів московського патріархату, які не змінили свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим рішенням, припиняється, майно цих громад, монастирів і духовних навчальних закладів вилучається на користь місцевої громади, а угоди про користування майном та землею, що перебуває на балансі державного, комунального чи приватного власника, розриваються.
☑️Підтримати законопроект про заборону московського патріархату на території України № 7204 від 22.03.2022 року і звернутися до Верховної Ради України з вимогою його ухвалити.
11-та позачергова сесії Львівської районної ради Львівської області 28.06.2022 року