ЩОДО ДОПОМОГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСАБАМ

Cьогодні, 23.02.2023 о 12.00 год. в приміщенні сесійної зали Львівської районної ради відбулась зустріч представників Благодійної організації «Благодійний фонд «ХОУП.ЮА» з відповідальними особами з числа працівників служб соціального захисту населення, які займаються питаннями внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у громадах Львівського району.
За для координації дій щодо пошуку шляхів вирішення ключових проблем внутрішньо переміщених осіб у Львівському районі, зокрема, щодо соціальної адаптації, працевлаштування, гуманітарної допомоги та житла представники ХОУП.ЮА представили Проект "Вибір".
Ідея проекту - допомогти вимушено переміщеним українцям адаптуватись до нового місця проживання.
Зі слів керівника відділу соціальних проєктів та програм Оксани Кручініної «Вибір» - це простір і середовище довіри, де на регулярній основі проводитимуться програми соціальної адаптації ВПО.
Категорія осіб: ДІТИ 3-10 РОКІВ, ПІДЛІТКИ 11-18 РОКІВ, ВИБІР 18-60 РОКІВ, ВИБІР ОСОБЛИВОСТІ 60+ РОКІВ / ОСОБИ З ІНВАЛІДНІСТЮ.
Основні напрямки допомоги ВПО: працевлаштування, профорієнтація, підвищення кваліфікації, перекваліфікація, мовні курси, розвиваючі тренінги.
Центр соціальної адаптації Вибір знаходиться за адресою м.Львів, вул.Героїв УПА, 72, корпус 8.
Представники органів місцевого самоврядування розповіли про проблеми з ВПО на місцях та запропонували шляхи їх вирішення у співпраці з фондом.
Щиро дякуємо ХОУП.ЮА та сподіваємось на плідну співпрацю з громадами Львівського району.